Lohjan seudun kokoomukselle uusi puheenjohtaja ja hallitus, 1.12.2022

1.12.2022

Lohjan seudun kokoomus ry valitsi syykokouksessaan hallituksen vuodelle 2023 ja sen puheenjohtajaksi Pirkko Heinäsen. Puheenjohtajan vaihto tuli yhdistyksessä ajankohtaiseksi edellisen puheenjohtajan Mikko Piirtolan tullessa valituksi Uudenmaan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Samalla yhdistys päätti vuoden 2023 tärkeimmäksi tavoitteeksi tukea Piirtolaa eduskuntavaaliehdokkuudessaan. Yhdistys näkee tärkeänä saada Lohjalta läpi eduskuntaan kansanedustaja, jotta myös lohjalaisten ääni sekä samalla Espoon ulkopuolisen Länsi-Uudenmaan ääni saadaan kuuluville ylimmässä päätöksenteossa.

Uusi yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Heinänen on pitkän linjan sotealan ammattilainen, sairaanhoitaja, joka työskentelee tällä hetkellä Eteva kuntayhtymän tietohallinnossa, hyvinvointialuevalmistelun parissa. Vasta muutaman vuoden Lohjalla asunut Heinänen kokee alueen houkuttavuustekijänä, että luonnon ympäröimä kaupunki tarjoaa monipuolisesti erilaisia asuinpaikkoja niin kaupunkikeskuksessa, kuin kyläyhteisöissäkin. Lohjalla on edessään sopeutuminen uuteen tilanteeseen hyvinvointialueiden aloittaessa ja kaupungin mukautuminen uuteen rooliinsa vähentyneiden vastuiden sekä pienentyneen verokertymän kanssa. Sama tilanne on edessä myös muilla kunnilla. Vastuullisen paikallispolitiikan toteuttaminen vaatii taakseen aktiivista yhdistystoimintaa ja sen ylläpitäminen onkin yksi keskeisistä tavoitteista tulevalla puheenjohtajakaudella.

Lisäksi hallitukseen valittiin: Kaisa Halme, Harry Heinonen, Raimo Karjalainen, Timo Mustonen, Ari Pihlström, Mikko Piirtola, Kaj Sundqvist ja Juhani Viljanen.